CAITLYN JENNER

Ατρόμητη και συμπονετική, η Caitlyn Jenner μιλάει για τη μεταμορφωτική δύναμη της ομορφιάς και τη συνεργασία της με τη M·A·C για την υποστήριξη των transgender κοινοτήτων

ΤΟ PUBLIC IMAGE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΓΟΡΑΣΤΕ M∙A∙C CAITLYN JENNER ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ M∙A∙C AIDS FUND ΓΙΑ ΤΟΥΣ TRANSGENDER.

Η συνάντηση με την Caitlyn Jenner είναι σαν να έρχεσαι αντιμέτωπος με έναν σούπερ ήρωα. Έχει την ομορφιά σταρ του σινεμά. Είναι σε μια αποστολή με καλό σκοπό. Και σε 15άποντα τακούνια, έχει κανείς την ιδιαίτερη αίσθηση ότι θα μπορούσε να πηδήξει από ένα ψηλό κτίριο με ένα μόνο άλμα, αν ήθελε.

Όταν συναντιόμαστε στην αίθουσα μακιγιάζ ενός στούντιο φωτογράφισης στο Μανχάταν, η Caitlyn μπαίνει σαν αερικό - με μαύρο φόρεμα, ανέμελα μαλλιά, κόκκινα χείλη, ξυπόλητη - με αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, χιούμορ, κέφι και χάρη. Είναι προφανές ότι αυτή είναι μια γυναίκα που νιώθει καλά με τον εαυτό της και που περνάει υπέροχα στη ζωή της - επιτέλους. Στους τελευταίους 9 μήνες από τη μετάβαση, υπό την κριτική, συχνά ανελέητη και εξεταστική ματιά του κοινού, έρχεται να εκπροσωπεί το κουράγιο, το θάρρος, την ειλικρίνεια και τη συμπόνοια - χαρακτηριστικά που επιβραβεύονται και τιμώνται από τη M·A·C. Χρησιμοποιεί τη νέα της πλατφόρμα όχι μόνο για να μοιραστεί με τον κόσμο τις πιο απλές απολαύσεις της ζωής, όπως το να ξυπνάς χαρούμενος κάθε πρωί, αλλά και για να συνηγορεί ακούραστα για λογαριασμό της κοινότητας της οποίας αποτελεί σήμερα μέλος.

Η όμορφη μεταμόρφωσή της εμπνέει όλους μας να ζήσουμε τη ζωή μας καλύτερα και να τιμήσουμε αυτό που είμαστε. Οι διαφορές είναι αυτές που μας κάνουν ενδιαφέροντες. Η αποδοχή, η ζεστασιά και η κατανόηση είναι αυτά που μας κάνουν ανθρώπους.

Σήμερα, η M·A·C με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη συνεργασία με την Caitlyn Jenner που ξεκινάει στις 7 Απριλίου, αποκλειστικά στο maccosmetics.gr, μια συλλεκτική έκδοση κραγιόν που δημιουργήθηκε από την Caitlyn. Το εκατό τοις εκατό των πωλήσεων από την απόχρωση της υπογραφής της, το Finally Free, θα παρασχεθούν στο M·A·C AIDS Fund Transgender Initiative για την επέκταση της υποστήριξής του με τις απαραίτητες επιχορηγήσεις σε οργανισμούς και προγράμματα που αφιερώνονται στη βελτίωση της ζωής των transgender. Εδώ, μιλάμε μαζί της για τη δύναμη μεταμόρφωσης της ομορφιάς και το τι σημαίνει να είσαι τελικά ελεύθερος.

Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που σας γνωρίζουμε, αν και πρέπει να σας το λένε συχνά αυτό...
Πράγματι, και οι τελευταίοι 9 μήνες ήταν οι πιο συναρπαστικοί της ζωής μου, έως σήμερα. Εδώ και 50 χρόνια ανησυχούσα, αν το έκανα ποτέ, ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις; Ποτέ, ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου, δεν σκέφτηκα ότι θα ήταν τόσο θετικό για μένα όσο έχει υπάρξει.

Ήταν θετικό για εμάς τους υπόλοιπους, πάρα πολύ.
Το ελπίζω. Αλλά εφόσον μιλάμε για μένα προσωπικά, κάθε μέρα είναι μια όμορφη ημέρα, όταν είσαι μέλος αυτής της συζήτησης. Οι άνθρωποι έρχονται και μου λένε τις ιστορίες τους, ότι έχουν trans άτομο στην οικογένειά τους, οι οποίοι ποτέ δεν μίλησαν για αυτό πριν, το έκρυβαν κάτω από το χαλάκι. Και τώρα, ανοίγονται για αυτό. Έτσι, για μένα, αυτό είναι μια καταπληκτική εμπειρία, αλλά έχω μάθει επίσης ότι είμαι η εξαίρεση στον κανόνα. Σίγουρα δεν είμαι ο κανόνας. Οι ιστορίες τρόμου που έχω ακούσει για την έλλειψη στέγης, καθώς και για αυτό που αποκαλούμε «εγκλήματα επιβίωσης» από ανθρώπους trans απλά για να επιβιώσουν - είναι σοκαριστικό να βλέπεις πόσο σκληρές είναι πραγματικά οι συνθήκες για τους περισσότερους στην κοινότητα. Έτσι, η εμπειρία αυτή ήταν αποκαλυπτική για μένα. Συνειδητοποιώ ότι είμαι σε θέση όπου μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους που πραγματικά αγωνίζονται να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα και να προβάλλουν προς τα έξω το ζήτημα.

«Έχω μάθει ότι είμαι η εξαίρεση στον κανόνα. Σίγουρα δεν είμαι ο κανόνας... Έτσι, η εμπειρία αυτή ήταν αποκαλυπτική για μένα. . «Συνειδητοποιώ ότι είμαι σε θέση όπου μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους που πραγματικά αγωνίζονται να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα και να προβάλλουν προς τα έξω το ζήτημα.»
– Caitlyn Jenner

Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξατε να συνεργαστείτε με τη M·A·C; Γιατί πιθανότατα θα μπορούσατε να μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιαδήποτε εταιρία καλλυντικών της επιλογής σας.
Η M·A·C ήταν η πρώτη που ήρθε σε εμένα και μια εταιρεία, συνειδητοποίησα, θα δεσμευόταν πραγματικά σε μεγάλο βαθμό. Ήξερα για τις εκστρατείες VIVA GLAM. Είδα ότι τα έσοδα πήγαιναν, σε αυτές τις περιπτώσεις, κυρίως σε εκστρατείες κατά του AIDS και HIV και αναρωτιόμουν αν ενδιαφέρονταν να κάνουν κάτι ειδικά προσανατολισμένο στα ζητήματα των trans λόγω του ότι υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης. Η M·A·C είναι μια παγκόσμια εταιρεία. Βρίσκεται σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου όχι μόνο τα ζητήματα των trans αλλά και τα ζητήματα των γυναικών είναι σημαντικό θέμα συζήτησης.

Πριν βγω δημόσια, η εντύπωση που είχα για τη M·A·C ήταν 'Αυτό είναι ποιότητα, αυτό είναι το καλό πράγμα'. Όχι μόνο πρόκειται για καλή ποιότητα, αλλά η M·A·C έχει επίσης την προθυμία εταιρικά να χρησιμοποιήσει την απήχησή της για να κάνει τη διαφορά και να φέρει την αλλαγή στο μυαλό των ανθρώπων. Για να βοηθήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τον ιό HIV και το AIDS, και στην περίπτωσή μας, για τα προβλήματα των trans.

Και ειλικρινά, η απόλυτη φαντασίωσή μου - ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να συμβεί - ήταν η συνεργασία μου με μια εταιρεία makeup. Όταν περνάς από όλα αυτά, αυτό φαίνεται σαν κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, αλλά δεν επόμενο σε ένα γενικότερο πλαίσιο σαν αυτό; Φίλε, πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί έγινε πραγματικότητα.

Πείτε μας πώς ξεκίνησαν όλα...
Στην αρχή υπήρχε μια «φήμη» ότι η M·A·C ενδιαφερόταν να κάνει κάτι. Και σκέφτηκα, 'Λοιπόν, αυτή είναι μια καλή φήμη!'. Και τότε, επιτέλους, είχαμε την πρώτη μας συνάντηση. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που ήμουν εκεί.

Διαλέξατε ένα υπέροχο όνομα για το χρώμα χειλιών της υπογραφής σας: Finally Free. Πώς το επιλέξατε;
Ήθελα ένα όνομα που χρησιμοποιώ, και το οποίο αντιπροσωπεύει την κοινότητα. Αυτή είμαι εγώ: Finally Free.

«Ήθελα ένα όνομα που χρησιμοποιώ, και το οποίο αντιπροσωπεύει την κοινότητα. Αυτή είμαι εγώ: Finally Free.”
– Caitlyn Jenner

Είναι κάτι που έχουμε ακούσει να λέτε πριν.
Ναι, είναι τόσο απλό. Όχι άλλα μυστικά. Είμαι ελεύθερη. Ξύπνησα το άλλο πρωί, και ήμουν απλά χαρούμενη. Ντύθηκα, βγήκα έξω, είμαι αποδεκτή στον κόσμο. Οι άνθρωποι είναι ωραίοι. Η ζωή είναι ωραία. Είμαι Finally Free. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενη που πήρα τον τίτλο του πιο συναρπαστικού ατόμου της Barbara Walters την προηγούμενη χρονιά καθώς φέτος δεν έχω πια μυστικά. Θα βαρεθώ αρκετά!

Η λιγότερο συναρπαστική;
Ναι, θα είμαι η λιγότερο συναρπαστική! Δεν αποκάλυψα ούτε ένα μυστικό σε μια χρονιά.

Πώς φτάσατε σε αυτό το συγκεκριμένο χρώμα; Είναι κάτι που φοράτε κάθε μέρα, το βράδυ ή και στις δύο περιπτώσεις;
Ήθελα ένα κραγιόν που να είναι για όλες τις ώρες, να ταιριάζει στους περισσότερους ανθρώπους και ήταν ένα καθημερινό κραγιόν, όχι απλά ένα κραγιόν εξαιρετικά λαμπερό για μία φορά στο τόσο. Μου αρέσει λίγο χρώμα στα χείλη μου, όχι πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αυτό το ροδαλό nude είναι το χρώμα που έχω επιλέξει. Για να είμαι ειλικρινής, θέλω οι άνθρωποι να το χρησιμοποιούν κάθε μέρα, έτσι ώστε να πρέπει να αγοράσουν και άλλα. Θέλω να συγκεντρώσω πολλά χρήματα. Είναι πολύ απλό.

Το εκατό τοις εκατό των εσόδων από το Finally Free, το οποίο κυκλοφορεί στις 7 Απριλίου θα πάει στην πρωτοβουλία AIDS Fund Transgender Initiative της M·A·C με σκοπό την επέκταση της χρηματοδότησής του σε οργανισμούς και προγράμματα που βελτιώνουν τη ζωή των trangender Το εκατό τοις εκατό όλων των πωλήσεων, πραγματικά σπάνιο!
Υπάρχουν δύο πράγματα που χρειαζόμαστε από τη M·A·C: Νούμερο ένα, οικονομικούς πόρους - για να βοηθήσουμε πολλούς ανθρώπους. Αλλά νούμερο δύο: Χρειαζόμαστε ένα εταιρικό, παγκόσμιο δίκτυο που μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά σε άλλα μέρη του κόσμου. Αυτό που έμαθα κατά τους τελευταίους εννιά μήνες είναι ότι σίγουρα έχουμε πολλά προβλήματα εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά πράγματα πάνω στα οποία πρέπει να εργαστούμε αλλά είμαστε τόσο πιο μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι απίστευτο. Συναντήθηκα με τη Samantha Power, την Πρέσβειρά μας στα Ηνωμένα Έθνη για αυτό το θέμα και όλα τα δικαιώματα των LGBT. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές χώρες, όπου αν είσαι οπουδήποτε στο φάσμα L, G, B ή T, αποτελεί ποινικό αδίκημα. Μπορείτε να πάτε στη φυλακή για όποιο από αυτά και αν είστε. Μπορείτε να αποκεφαλιστείτε. Για παράδειγμα η Ρωσία. Στη Ρωσία, αν είσαι L, G, B ή T, θεωρείται ότι πάσχεις από ψυχική ασθένεια. Και οι άνθρωποι με ψυχικές ασθένειες δεν μπορούν να πάρουν άδειες οδήγησης. Αυτό συμβαίνει στον κόσμο μας σήμερα. Η M·A·C έχει παγκόσμια απήχηση. Μπορούμε να αρχίσουμε εδώ, αλλά θα ήθελα επίσης να το φτάσουμε σε παγκόσμια βάση: να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Προς το παρόν πρέπει να κατανοήσουμε τα ζητήματα των trans και να λάβουμε λίγη βοήθεια, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα, είναι τα ζητήματα των γυναικών.

Ακόμα κι αν δεν είστε «μια τυπική ιστορία ενός trans ατόμου», όπως είπατε, έχετε γίνει μια δυναμική αντιπρόσωπος για την κοινότητα επειδή έχετε αρχίσει μια συζήτηση που τόσοι από εμάς δεν κάναμε. Εξοικειωνόμαστε όλο και περισσότερο με τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι trans. Μαθαίνουμε πώς να είμαστε πιο ευαίσθητοι. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία πολύ λίγοι μιλούσαν ανοιχτά παλιά.
Έχω το ρόλο μου. Απλά συνεχίζω με το σχέδιό μας να προσελκύσουμε κατανόηση του θέματος. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι [το project με τη M·A·C] να ανακοινωθεί. Δεν θέλω να κάνω τα πάντα. Θέλω όμως να κάνω τα σωστά πράγματα. Και η συνεργασία με τη M·A·C είναι το σωστό πράγμα. Για χρόνια και χρόνια και χρόνια έχουν δεσμευτεί για την καταπολέμηση του HIV και έχουν κάνει και πράγματα για προβλήματα των trans [μέσω του ταμείου AIDS της M·A·C]. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι να ενισχύσουμε την πλευρά των trans. Έχω μάθει τόσα πολλά τους τελευταίους εννέα μήνες. Όλα εξαρτώνται από τα χρήματα. Μπορεί να σε τρελάνει, αλλά πρέπει να έχεις χρηματοδότηση. Συνεργαζόμουν με το LGBT Center της Νέας Υόρκης και έχουν ένα γκρουπ Trans Latina. Κάνουν θαυμάσια δουλειά, εννοώ, πραγματικά θαυμάσια δουλειά. Είναι έξω και βοηθούν τις ιερόδουλες να φύγουν από τους δρόμους. Κάνουν τεστ για τον HIV, το οποίο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην κοινότητα των τρανσέξουαλ, λόγω του εγκλήματος του αγοραίου έρωτα για την επιβίωση. Γι’ αυτό και ρώτησα: «Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;» Το σύνολο του προϋπολογισμού για ολόκληρο το έτος είναι 10.000$. Σοκαρίστηκα. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό για 10.000$ το χρόνο; Αν είχαν περισσότερους πόρους - και δεν χρειάζονται άπειρα χρήματα - θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερη δουλειά.

Και έτσι πολλοί από εμάς έχουμε εμπνευστεί από το θάρρος και τη χάρη σας και συγκινηθεί από την ιστορία σας.
Είμαι ευλογημένη να είναι σε μια θέση σαν και αυτή. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω όταν πέρασα από όλα αυτά ήταν να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου για το ποιος είμαι, για το οποίο προσπαθούσα σε όλη μου τη ζωή. Έφτασα στο σημείο όπου αυτή η γυναίκα ζούσε μέσα μου όλη μου τη ζωή και όλοι γνώριζαν τον μικρό, γερο-Bruce. Και να ’μαι λοιπόν, στα 65 μου, στο Μαλιμπού και μόνος. Σκέφτομαι ότι η ζωή μου θα είναι να είμαι κρυμμένος σε ένα σπίτι. Και μετά από πολλές συζητήσεις με τους θεραπευτές, με τα παιδιά μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήρθε η ώρα αυτή η γυναίκα να ζήσει, να της δώσω μια ευκαιρία. Ας δούμε τι μπορεί να κάνει.

Για μένα, το θέμα ήταν ότι καταστρεφόμουν στις φυλλάδες. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν έντονα. Τέσσερα ή πέντε αυτοκίνητα με paparazzi με ακολουθούσαν παντού. Από τη στιγμή που έφευγα από το σπίτι μου, προσπαθούσα να τους ξεφύγω. Έπρεπε να τρέξω μέσα από φαράγγια απλά για να ξεφορτωθώ αυτούς τους τύπους και όλο αυτό μου φαινόταν τόσο ανόητο. Απλά με είχε αηδιάσει.

Οι άνθρωποι περνάνε τόσα πολλά μέχρι να καταλάβουν πώς να χειριστούν αυτό το θέμα. Αν έχουν ένα παιδί trans, πρέπει να αλλάξουν σχολείο και να ξεκινήσει το παιδί τους κάπου αλλού με διαφορετική ταυτότητα, έτσι ώστε να μην παρενοχλείται. Εγώ, πώς το χειρίζομαι; Φεύγω για την Αλάσκα; Βρίσκω μια ξύλινη καλύβα σε μια απομακρυσμένη περιοχή και κάνω τη μετάβαση; Εν τέλει, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα με έβρισκαν ό,τι και αν έκανα. Έπρεπε λοιπόν να γίνει δημόσια. Έπρεπε να απαντήσω σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που υπήρχαν αναπάντητες τόσο καιρό. Έτσι καταστρώσαμε ένα σχέδιο με την Diane [Sawyer] και το Vanity Fair που ήταν πολύ μελετημένο. Και αυτό λειτούργησε καλύτερα από ό, τι πιστεύαμε.

Ποιο ρόλο νιώθεις ότι παίζει η ομορφιά στη μεταμόρφωση;
Για μένα, το κομμάτι της ομορφιάς ήταν σημαντικό από την αρχή: να προσπαθήσω να κάνω σωστά το κομμάτι της μόδας, να προσπαθήσω να κάνω σωστά το κομμάτι της ομορφιάς. Δούλεψα για αυτό όλη μου τη ζωή, αλλά κανείς δεν το ήξερε. Έκανα μια δήλωση όπου είπα πως αν το περνούσα αυτό, δεν θα ήθελα να μοιάζω, εγώ, προσωπικά, σαν ένας άντρας με φουστάνια. Ήθελα να το κάνω με στυλ, με χάρη. Η καλή εμφάνιση ήταν σημαντική για μένα. Όπως καταλαβαίνετε, αντιμετώπισα κάθε είδους πρόβλημα με την κοινότητα επειδή είπαν «Λοιπόν, τι γίνεται με όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν νοιάζονται για αυτό ή δεν έχουν τους πόρους να το κάνουν αυτό;» Μιλάω για την περίπτωσή μου. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου, με τα κορίτσια, η εμφάνιση ήταν εξίσου σημαντική και για αυτές. Περιφερόμουν πολύ καιρό και έλεγα στα παιδιά μου καθώς μεγάλωναν ότι ο τρόπος που ενεργούν, ο τρόπος που ντύνονται, ο τρόπος που μιλάνε, αν θέλουν να πας μπροστά στη ζωή, είναι σημαντικός. Ξέρω ότι για ορισμένους ανθρώπους στην trans κοινότητα αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά για την πλειονότητα είναι.

Ως άνθρωπος, ποτέ δεν πήρα την εμφάνιση τόσο στα σοβαρά γιατί δεν με ένοιαζε. Δεν με ενδιέφεραν τα ρούχα, δεν μου άρεσαν τα ρούχα των ανδρών, ποτέ πραγματικά δεν αγόρασα ρούχα. Αν χρειαζόμουν ρούχα, ζητούσα από τη γυναίκα μου να μου αγοράσει - αν ήμουν παντρεμένος εκείνη την περίοδο. Αλλά τώρα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μου αρέσει πολύ όλη η διαδικασία. Έπρεπε να το κάνω κρυμμένη στη ντουλάπα για τόσα πολλά χρόνια, τώρα μπορώ να το κάνω πραγματικά και να βγω έξω.

«Για μένα, η ομορφιά ήταν σημαντική από την αρχή: να προσπαθήσω να κάνω σωστά το κομμάτι της μόδας, να προσπαθήσω να κάνω σωστά το κομμάτι της ομορφιάς.»
– Caitlyn Jenner

Μερικοί λένε ότι η ομορφιά - μακιγιάζ, περιποίηση της επιδερμίδας, μαλλιά - είναι επιφανειακά, είναι μάταια. Αλλά η ομορφιά μπορεί να είναι απίστευτα ενδυναμωτική. Αν μπορείς να σταθείς στο ύψος σου επειδή νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, θα αντιμετωπίσεις τον κόσμο...
Με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Αν μπω σε ένα δωμάτιο τώρα, με ένα υπέροχο ντύσιμο, ωραίο μακιγιάζ, το σωστό χτένισμα και προχωρήσω και το πρώτο άτομο γυρίσει και πει «Ω, Θεέ μου, είσαι υπέροχη!», η νύχτα θα ξεκινήσει καλά.

Επίσης, φωτογραφίζομαι κάθε μέρα. Περπατώ έξω από το σπίτι μου και φωτογραφίζομαι. Είτε από παπαράτσι είτε από κάποιον που θέλει μια selfie, την οποία και θα δημοσιεύσει. Όταν λοιπόν βγαίνω έξω, προσέχω πολύ την εμφάνισή μου. Τώρα, μου αρέσει η casual εμφάνιση: τζιν, ένα ωραίο top. Δεν ντύνεσαι και στολίζεσαι κάθε μέρα.

Συχνά σκεφτόμουν: δεν θα ήταν το πιο τέλειο πράγμα στον κόσμο να έχεις τη δυνατότητα πραγματικά να φοράς αυτά που παραδοσιακά θεωρούνται αντρικά ρούχα - τα οποία οι γυναίκες φοράνε συνέχεια - πουκάμισο, τζιν και sneakers, και να εξακολουθείς να δείχνεις ωραία; Για μένα, αυτό ήταν μια μεγάλη πρόκληση: Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Αλλά τώρα, θα φορέσω απλά ένα κοινό πουκάμισο και τζιν, θα βγω έξω, θα πάρω Starbucks και θα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Θα νιώθω τέλεια για την εμφάνισή μου. Για μένα λοιπόν, αυτό είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο.

Δεν σας λείπουν τα λαμπερά πρότυπα στην οικογένειά σας! Πώς οι γυναίκες της ζωή σας σάς ενέπνευσαν όσον αφορά την προσέγγισή σας στην ομορφιά και τη μόδα; Τι έχετε μάθει από αυτές;
Το ένα είναι ότι παίρνουν την εμφάνισή τους πολύ στα σοβαρά. Πάντα δείχνουν όμορφες. Πάντα κάνουν ωραία το μακιγιάζ τους. Μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν το πώς ντύνονται ακόμη και αν πρόκειται για καθημερινά ρούχα. Και για μένα αυτό εμπνέει, γιατί είναι πολλή δουλειά. Και συνειδητοποιώ ότι δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας. Έχουν τους πόρους. Πάντα το βλέπω από την πλευρά μιας διασημότητας που βρίσκεται σε κοινή θέα: Είναι μια δουλειά. Αν κάνεις τη δουλειά σωστά και την πάρεις σοβαρά, είναι μια επιτυχημένη δουλειά. Και αυτά τα κορίτσια ήταν εξαιρετικά καλές στη δουλειά τους. Έχουν κάνει απίστευτη δουλειά για τους εαυτούς τους σε αυτή τη βιομηχανία. Έχουν υπάρξει έξυπνες - δουλεύουν σκληρά και έχουν αντίληψη. Η Kim τα κατάφερνε υπέροχα να μου δίνει συμβουλές, απλά λέγοντας, «Εντάξει, αν το κάνεις αυτό, απόλαυσέ το. Δεν μπορείς να βγεις έξω παρά μόνο αν είσαι συγκροτημένος. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να σε βοηθήσω, αλλά πρέπει να το πάρεις σοβαρά γιατί, αν βγάλεις έστω και μία κακή φωτογραφία, θα τη χρησιμοποιούν για πάντα. Γι’ αυτό μην τους δώσουμε τροφή.» Και το έπαθα φίλε, πόσο το έπαθα.

Λοιπόν, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να το κάνεις σωστά το 100 τοις εκατό του χρόνου.
Δεν μπορείς, απλά δεν γίνεται. Και θα πάρουν αυτές τις φωτογραφίες και θα εξαφανιστούν. Αλλά με τα καθημερινά πράγματα, συνήθως κάνω τα πάντα μόνη μου. Η βοηθός μου, η Ronda, η οποία έχει μια πραγματικά καλή αίσθηση του στυλ, θα πάει να μου ψωνίσει μια φορά στο τόσο. Ξέρει πραγματικά τα μεγέθη μου - τι θα μου πηγαίνει και τι όχι.

«Το να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι ότι το να είσαι σε θέση να ζήσεις τη ζωή σου αυθεντικά είναι το πιο υπέροχο δώρο που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου...Είναι απίστευτο το να είσαι σε θέση στη ζωή σου να μπορείς να πεις: αυτός είμαι εγώ. Έτσι είμαι
και το ζω αυθεντικά κάθε μέρα.» 
– Caitlyn Jenner

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχουν περάσει μόλις εννέα μήνες από τότε που συστήθηκε η Caitlyn στον κόσμο. Αυτό που βοηθήσατε πάρα πολλούς ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν είναι ότι όχι ότι υπάρχουν τόσα πολλά είδη διαφορετικών ανθρώπων: είναι περισσότερο το ότι υπάρχουν απλά τόσα πολλά είδη ανθρώπω. Είμαστε αυτοί που είμαστε. 
Ναι! Αυτό γινόταν πάντα, για τα προβλήματα των trans, σε όλη την ιστορία. Είναι μέρος της ανθρωπότητας, τίποτα καινούριο. Είναι ένα φυσιολογικό μέρος του ποιος είσαι. Παρά το γεγονός ότι μπήκε κάτω από το χαλάκι και δεν αντιμετωπίστηκε σωστά για πολλά πολλά χρόνια, εξακολουθεί να υπάρχει στην κοινωνία.

Ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο πράγμα, όταν λες, 'Είμαστε αυτοί που είμαστε'. Το να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι ότι το να είσαι σε θέση να ζήσεις τη ζωή σου αυθεντικά είναι το πιο υπέροχο δώρο που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου. Μερικές φορές αυτό είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις. Εάν είστε νέοι, και ας πούμε gay, και φοβάστε μέχρι θανάτου να το πείτε στους γονείς σας και το αναβάλλετε για χρόνια, η αναστάτωση που συσσωρεύεται μέσα σας μεγαλώνει αδιάκοπα. Και αυτό το θέμα - στην περίπτωσή μου το να είσαι trans - δεν φεύγει. Είναι απίστευτο το να είσαι σε θέση στη ζωή σου να μπορείς να πεις, 'Αυτός είμαι. Έτσι είμαι και το ζω αυθεντικά κάθε μέρα'. Είναι το πιο υπέροχο συναίσθημα στον κόσμο. Όχι άλλα μυστικά.


Η ιδεολογία της M·A·C είναι ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΛΑ. Το M·A·C AIDS Fund που ιδρύθηκε το 1987, έχει ιστορικά υποστηρίξει την transgender κοινότητα, ειδικά αυτούς που επλήγησαν από HIV/AIDS. Μέχρι σήμερα, το M·A·C AIDS Fund έχει δωρίσει περισσότερα από 24 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την πρόληψη, τη φροντίδα και τη θεραπεία του HIV, καθώς και προσπάθειες για να αντιμετωπίσει το στιγματισμό και τις διακρίσεις της κοινότητας GLBT με χορηγίες σε οργανισμούς όπως το GLBT Center του Λος Άντζελες και το Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Community Center της Νέας Υόρκης. Η M·A·C αναγνωρίζει τις διαφορετικές ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι transgender κοινότητες και είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την Caitlyn Jenner, προκειμένου να αυξήσει την υποστήριξη αυτών των προγραμμάτων ζωτικής σημασίας.


TΤο M·A·C AIDS Fund είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Silas Howard για να αναπτύξει μια σειρά ντοκιμαντέρ που θα φέρουν στο φως περισσότερες ιστορίες από την transgender κοινότητα. Η σειρά θα αναδείξει την ανθεκτικότητα, το χιούμορ, τη δημιουργικότητα και την αγάπη που διέπουν τις ζωές αυτών των αξιόλογων ατόμων, ενώ θα ρίξει φως στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι trans, μεταξύ των οποίων το HIV/AIDS, η έλλειψη στέγης, η ψυχική υγεία, οι διακρίσεις και η βία.

Το Finally Free θα είναι διαθέσιμο στις 7 Απριλίου στο maccosmetics.gr