Angel Haze

Η Νεουορκεζα ραπερ Angel Haze με το ανδρογυνο στυλ της είναι είναι μια στυλιστική δύναμη στο χώρο της ραπ.

Στο My Beauty, τα πιο συναρπαστικά πρόσωπα της μόδας και του πολιτισμού αποκαλύπτουν με δικά τους λόγια τι σημαίνει η ομορφιά για αυτούς.

Η ράπερ Angel Haze με το ιδιαίτερο, ανδρόγυνο στυλ της γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ, αλλά μένει στη Ν.Υορκη. Από το πρώτο της άλμπουμ Reservation το 2012, εμφανίστηκε σαν άφυλη και πανσέξουαλ. Στο τελευταίο της εγχείρημα Back to the Woods, εκφράζει τις αληθινές δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις εσωτερικές της αναζητήσεις και τους δαίμονες που πολέμησε. Είναι αυτή η ειλικρίνεια που τη διαφοροποιεί, οι λιτοί στίχοι της που εκρήγνυνται πάνω στα απλά beats της μουσικής της, καθώς προκαλεί τον ακροατή να ενταχθεί στον περίπλοκο καλλιτεχνικά και εμπνευσμένο απο τη μόδα κόσμο της.

"Για μένα η μουσική είναι ένα πολύπλοκο πράγμα. Μπορεί να γράψω ένα ερωτικό τραγούδι και το video να είναι τελείως διαφορετικό γιατί υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες μέσα στη μουσική."

"Δεν με τρομάζει τίποτα εκτός από τον εαυτό μου. Αισθάνομαι τόσο ελεύθερη. Μόλις έκλεισα τα 23. Νιώθω σαν να μεγαλώνω…αν το κάνεις με το σωστό τρόπο αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τους περιορισμούς σαν κάτι που υπάρχει μόνο στο μυαλό σου. Ο κόσμος είναι απέραντος και οι ευκαιρίες ανεξάντλητες."

"Μου αρέσει η τέχνη. Χρησιμοποιώ το Tumbrl περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Κοιτάζω συνέχεια εικόνες, μου αρέσει ο νέο-εξπρεσιονισμός, ο Basquiat, ο Salvador Dal, η Frida Kahlo. Μου αρέσει ο Andy Warhol και οι φωτογραφίες του Jean-Paul Goude. Όλα όσα κάνουν ενσαρκώνουν τη διάθεση που θέλω να περάσω με τη μουσική και την προσωπικότητά μου.

"O Basquiat ειχε πει ότι αυτό που του άρεσε στη ζωγραφική των παιδιων είναι η αγνότητα που έχει. Δεν ξέρουν τίποτα για τη φόρμα ή την τεχνική- μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει η χρωματική παλέτα του Salvador Dali- τα λερωμένα, μεταλλικά γκρι-μπλε. Προσπαθώ να αιχμαλωτίσω αυτή την αίσθηση στα videos. Υπάρχει μια μεγάλη παιδικότητα σε όλους μας που την καταπιέζουμε γιατί πρέπει να παίρνουμε πάρα πολλές αποφάσεις σ' αυτόν τον κόσμο. Ένα παιδί δε χρειάζεται να το κάνει αυτό."

"Είναι πολύ σημαντικο να θυμάμαι ότι ό,τι κάνω είναι πιο σημαντικό από αυτά που φοράω…ακόμα κι αν είμαι πολύ κολλημένη με αυτά που φοράω. " – Angel Haze

"Αγαπώ Kendrick Lamar. Είναι φοβερός! Έτσι απρόσκοπτα μεταβατικός. Έτσι στοχαστικός. Είναι σαν τον εσωτερικό αγώνα των ανθρώπων να υπάρχουν σε ένα τόπο όπου αισθάνονται άνετα και σίγουροι για τον εαυτό τους, και ξέρουν ότι έχουν μια σκοτεινή πλευρά που τους τραβά προς την αυτο-υποτίμηση. Μου αρέσει που παίζει με αυτούς ως ένας αρσενικός καλλιτέχνης του χρώματος .Οι άνθρωποι δεν θεωρούν ότι οι μαύροι μουσικοί καλλιτέχνες είναι σε θέση να μιλήσουν ποτέ για οτιδήποτε άλλο εκτός από μετρητά και τσάπες."

Το στυλ μου αντανακλά ό, τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μου. Πολλά από τα ρούχα μου είναι καταθληπτικά και πολλά από αυτά είναι μαύρα. Αυτό αντανακλά το πώς αισθάνομαι μέσα μου. Τα πάντα είναι άνω κάτω. Νιώθω σαν να μοιάζω απεριποίητη αλλά στην πραγματικότητα τα ρούχα μου είναι πολύ ακριβά. Είναι σημαντικό να θυμάμαι ότι αυτό που κάνω είναι πιο σημαντικό ότι αυτό που φορώ ... ακόμα κι αν αυτό που φοράω είναι σούπερ. Ξέρεις, όταν περπατώ στη σκηνή είμαι ο εαυτός μου, ακόμα κι αν φοράω στρατιωτικές μπότες ή ένα κοστούμι Givenchy. Τα ρούχα μου ταιριάζουν με αυτό που κάνω - Παίζω και ντύνομαι ανάλογα με το πως αισθάνομαι."

«Έχω πάνω από 100 T-shirts με μπάντες. Έχω πολλά του Jimi Hendrix και του Bob Marley και των The Smiths και του Slayer και των Kiss. Η πρώην φίλη μου μου έδωσε ένα πουκάμισο Ramones, που κόστιζε $600. Είναι η γνήσια εκτύπωση. Ήταν καλή με τα δώρα! Έχω κάθε άλμπουμ των Smiths. Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το "Girl Afraid". Δε θα είχα φορέσει ένα τέτοιο T-shirt, αν δεν είχα την υποστήριξη της μπάντας."

Τα μαλλιά μου είναι ίσια όσο δεν πάει. Όταν βγάζω το καπέλο μου, μοιάζω με μικρό ινδό αγόρι. Λατρεύω να φορώ καπέλα. Είναι το αγαπημένο μου. Ποτέ δεν αισθάνομαι ότι είναι ακατάλληλη στιγμή να φορώ καπέλο. Οι άνθρωποι πάντα έρχονται σε μένα και μου ζητάνε να αγγίξουν τα μαλλιά μου - και εγώ είμαι "Κάτω τα χέρια σας από τα μαλλιά μου"! Θέλω να τα τακτοποιήσω λίγο αφού βγάλω το καπέλο μου. Όπως, αν δεν έχω το καπέλο μου, δεν θα θέλω καν να βγω στη σκηνή. Έχω φύγει από σκηνή επειδή δεν είχα ένα καπέλο πριν."