Sarah Levey

Η Sarah Levey, ιδρύτρια των Y7 Studio, μας εξηγεί πώς η yoga και το hip-hop μπορούν να μας οδηγήσουν στον παράδεισο

ΣΤΟ MY BEAUTY, ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ

Η Sarah Levey, καθηγήτρια yoga και ιδιοκτήτρια των Υ7 Studio, αλλάζει τη βιομηχανία της yoga υπό τους έντονους ρυθμούς των τραγουδιών του Drake. Τα ταχέως αναπτυσσόμενα στούντιο Y7 σπάνε το άβατο της κουλτούρας των yoga boutiques, αποκαλύπτοντας μια νέα και πολύ συναρπαστική εμπειρία γυμναστικής υπό το φως των κεριών και υπό τους ήχους της χιπ χοπ μουσικής, που σας υπόσχεται ότι θα σας κάνει να ιδρώσετε. Τα ιδιαίτερα αγαπητά στους ανοιχτόμυαλους γκουρού στούντιο ευεξίας Y7 ξεκίνησαν από το Brooklyn αλλά σύντομα επεκτάθηκαν μέχρι το Manhattan και το Los Angeles.

«Το να είσαι υγιής δεν σημαίνει να περνάς 30 λεπτά στο γυμναστήριο κάθε ημέρα. Είναι ένα θέμα που εξαρτάται από το φαγητό που τρως, το περιβάλλον σου, τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι. Αν νιώθεις κατάκοπος και εξουθενωμένος, και χρειάζεσαι να χαλαρώσεις ένα απόγευμα, δεν πειράζει. Νομίζω ότι ο κόσμος ξεχνάει να το κάνει αυτό, επειδή νομίζει ότι αυτό τους κάνει να δείχνουν εγωκεντρικοί και ματαιόδοξοι, αλλά είναι πολύ σημαντικό να νιώθει κανείς καλά. Ο κόσμος καταλαβαίνει τη διαφορά.»

«Το πώς θα το κάνεις είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, αλλά όταν είσαι ευτυχισμένος, ολοκληρωμένος, ισορροπημένος και υγιής, μπορείς να προσφέρεις περισσότερα στον κόσμο. Θα είσαι καλύτερο αφεντικό, καλύτερος φίλος, καλύτερος υπάλληλος, συγγενής, ό,τι κι αν είναι αυτό. Η έννοια της ολοκλήρωσης καλύπτει πάρα πολλές πτυχές της ζωής μας. Το ακριβώς αντίθετο γίνεται όταν κατακερματίζουμε τις διάφορες πτυχές της ζωής μας. Η yoga με έμαθε πώς να συνδυάζω όλες αυτές τις διαφορετικές δυνάμεις.»

«Όταν είσαι ευτυχισμένος, ολοκληρωμένος, ισορροπημένος και υγιής, μπορείς να προσφέρεις περισσότερα στον κόσμο.» – Sarah Levey, Y7

«Ένας από τους βασικούς λόγους που ξεκίνησα τα Υ7, ήταν επειδή κάθε φορά που πήγαινα σε κάποιο yoga studio στη Νέα Υόρκη, έβλεπα παντού έντονο, φυσικό φως και κορίτσια με όμορφα ρούχα yoga. Όταν είδα μπροστά μου όλους αυτούς τους περισπασμούς σχετικά με το πώς θα έπρεπε να μοιάζει η ομορφιά, έφυγα, νιώθοντας μάλλον απογοητευμένη με τον εαυτό μου. Στα Υ7, δεν υπάρχουν καθρέφτες και όλες οι αίθουσες φωτίζονται με κεριά, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να εστιάσουν στον εαυτό τους. Μπορούν να δοκιμάσουν μια στάση την οποία δουλεύουν ήδη, να προσπαθήσουν να σταθούν στο κεφάλι, να στρίψουν το σώμα τους ή να δεθούν κόμπος, χωρίς να ανησυχούν για τα παχάκια τους ή για την έκφραση του προσώπου τους. Αυτό είναι το ωραίο στη yoga. Πρόκειται για μια πραγματικά εσωτερική άσκηση. Καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς, και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι που πολλοί δεν το καταλαβαίνουν.»

«Κάνω μανικιούρ και πεντικιούρ κάθε βδομάδα. Με κάνει να νιώθω συγκροτημένη. Ακόμα και όταν τρελαίνομαι και νιώθω ότι θα εκραγώ, για κάποιο λόγο νιώθω ότι αν φτιάξω τα νύχια μου, θα δείχνω ότι «έχω τη ζωή μου σε τάξη». Μου δίνει μια δόση αυτοπεποίθησης. Προσπαθώ πάντα να αφιερώνω τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα στον εαυτό μου. Είτε πρόκειται να κάνω γυμναστική είτε να δω τηλεόραση ξαπλωμένη στον καναπέ μου, χρειάζομαι να μείνω λίγο μόνη μου και να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου. Πολύ θα ήθελα να πω ότι κάνω τακτικά απολέπιση με βούρτσα ή κάτι παρόμοιο, αλλά δυσκολεύομαι να θυμηθώ ακόμα και να βάλω ενυδατική.

«Πέρυσι, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Αϊτή μέσω ενός οργανισμού που ονομάζεται «I’m ME». Έχουν ένα είδος ορφανοτροφείου, που τώρα έχει 12 παιδιά. Είναι παιδιά αδύναμα, παιδιά με αναπηρία, και δυστυχώς το κόστος φροντίδας ενός παιδιού με αναπηρία στην Αϊτή αντιστοιχεί σε εκείνο για τη φροντίδα τεσσάρων ή πέντε υγιών παιδιών. Επομένως, το « I’m ME» φροντίζει αυτά τα παιδιά και τους δίνει την ευκαιρία να ζήσουν.»

«Ένας από τους πελάτες μας εργάζεται για τη buildOn, το οποίο επισκέπτεται τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο και χτίζει σχολεία. Όλοι οι εργάτες και οι δάσκαλοι προέρχονται από την τοπική κοινωνία, επομένως δημιουργούνται θέσεις εργασίας, που προσφέρονται εξίσου σε άντρες και γυναίκες. Δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση στην Αϊτή, όλα τα σχολεία είναι ιδιωτικά, επομένως αν δεν έχεις χρήματα δεν μπορείς να μορφωθείς. Έτσι τους δίνεται μια ευκαιρία να ανακαλύψουν ποιοι είναι πραγματικά, και όχι να μένουν στο περιθώριο. Αυτό ακριβώς είναι που εκτιμώ στους πελάτες μου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πραγματικά ασφαλή χώρο στο στούντιο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους: «Μπορώ να το κάνω αυτό; Θέλω να δημιουργήσω έναν ασφαλή χώρο για αυτά τα παιδιά, όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν, να κάνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν φιλοδοξίες.»