Damone Roberts

Ο «βασιλιάς των φρυδιών», Damone Roberts αποκαλύπτει τις τελευταίες συμβουλές του για τα φρύδια

Στο Scene Stealers, δημιουργικά άτομα που ορίζουν τις τάσεις στη μουσική, την τέχνη και τη νυχτερινή
ζωή αναλύουν τις τρεις βασικές εμπνεύσεις του στυλ τους

Οι εντυπωσιακά άψογες ρυτίδες μπορεί να είναι της μόδας τη σημερινή εποχή τη γεμάτη Photoshop και Instagram, αλλά είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η τέχνη των φρυδιών μπορεί να αποδοθεί μόνο σε έναν άνθρωπο: τον Damone Roberts. Ο επονομαζόμενος «βασιλιάς των φρυδιών», βαρέων βαρών άνθρωπος του Χολιγουντ, έχει βγάλει τα φρύδια και καλλωπίσει την εμφάνιση κορυφαίων σταρ όπως η Beyonce, η Madonna, η Gwyneth Paltrow, ο Channing Tatum και ο Robert Downey Jr. «Η φιλοσοφία μου για την ομορφιά είναι απλή», εξηγεί ο Roberts για την αστρονομική επιτυχία του. «Πιστεύω ότι κάθε πρόσωπο αξίζει το ιδανικό πλαίσιο». Εδώ, ο βαρόνος των φρυδιών τα λέει όλα για τα τρία κορυφαία πρότυπα ομορφιάς του, το γιατί τα φρύδια πρέπει να είναι δίδυμα και όχι αδέλφια και τη νούμερο ένα βασική συμβουλή του για τα φρύδια.

Diana Ross
«Μία από τις πρώτες αναμνήσεις μου ήταν που έτρεχα στο σαλόνι όταν ήμουν μικρό αγόρι με τις πάνες για να δω τη Diana Ross στην τηλεόραση. Ήταν πάντα τόσο κομψή και τόσο όμορφη και δεν απολογήθηκε για το ότι ήταν φαντασμαγορική. Φούσκωνε τα μαλλιά της, έριχνε τη γούνα της στο πάτωμα - ό,τι κι αν έκανε, δεν χρειαζόταν να απολογηθεί. Απλά ζούσε την αλήθεια της και το παρατήρησα σε νεαρή ηλικία.

Kate Moss
«Μου αρέσει το γεγονός ότι η Kate Moss είναι μοναδική στο να θέτει τις τάσεις. Δεν ακολουθούσε τις τάσεις. Δημιουργεί τις δικές της τάσεις και όλοι την ακολουθούν. Και μου αρέσει ότι έχει πραγματικά δημιουργήσει την τέχνη της. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι το στήσιμο μπροστά στην κάμερα είναι απλό. Δεν είναι. Θέλει δουλειά. Και το γεγονός ότι εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι σήμερα και το έχει κάνει τόσο επιτυχημένα αποδεικνύει πόσο υπέροχη είναι στην τέχνη της.»

Αντζελίνα Τζολί
«Το πρόσωπό της είναι μάλλον όσο πιο κοντά στην τελειότητα γίνεται. Και αυτό δεν αναιρεί όλα τα άλλα αξιόλογα πράγματα που κάνει. Είναι επίσης πολύ ταλαντούχα. Νομίζω ότι το πρόσωπό της είναι τόσο τέλειο, που είναι δύσκολο να πάει κάτι στραβά. Αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε ίσως να της δώσω ένα καλύτερο σχήμα φρυδιών. Είναι τόσο λεπτή, που τα ακόμη λεπτότερα φρύδια της το τονίζουν αυτό περισσότερο. Νομίζω ότι αν διαλέγαμε λίγο πιο πυκνά φρύδια, θα μαλάκωναν λίγο τα χαρακτηριστικά της.»”

Τι είναι αυτό που κάνει την τέχνη των φρυδιών σας τόσο ξεχωριστή;
Νομίζω ότι ήμουν ο πρώτος που πραγματικά δεν έβγαλα όλο το φρύδι για να δημιουργήσω ένα ψεύτικο φρύδι στη θέση του. Οι γυναίκες μου λένε συνέχεια «Είναι η πρώτη φορά που έπλυνα το πρόσωπό μου αφού έφτιαξα τα φρύδια μου και εξακολουθούσαν να υπάρχουν!» Επίσης, δεν μου αρέσουν καθόλου τα στένσιλ φρυδιών. Αν πρόκειται να κάνετε στένσιλ, πρέπει να έχετε κάποιο που να είναι προσαρμοσμένο σε εσάς και ειδικά φτιαγμένο για εσάς. Δεν μπορείς να δώσεις σε όλους το ίδιο σχήμα στένσιλ σα να είναι καλούπι και να πιστεύεις ότι θα ταιριάζει. Έχω εκπαιδεύσει το προσωπικό μου και τον εαυτό μου να διαμορφώνει τα φρύδια σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του κάθε ατόμου και αυτό πραγματικά έκανε τη διαφορά για εμάς έτσι ώστε να ξεχωρίσουμε από το πλήθος.

«Όποιος λέει 'Τα φρύδια πρέπει να είναι αδέρφια και όχι δίδυμα', απλά δεν ξέρει τι κάνει. Τα φρύδια πρέπει να είναι σίγουρα δίδυμα!» - Damone Roberts – Damone Roberts

Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην τεχνική σχηματισμού των φρυδιών σας;
Όταν διαμορφώνω τα φρύδια, τους δίνω σχήμα ώντας πίσω από το άτομο, το οποίο γνωρίζω ότι είναι πολύ διαφορετικό. Δεν το κοιτάζω κατάματα. Πάω πίσω του, γέρνω το κεφάλι του προς τα πίσω στην αγκαλιά μου και το κοιτάζω από ψηλά, γιατί έτσι μπορώ να δω το πλήρες σχήμα του προσώπου του. Θεωρώ ότι αν βλέπεις ένα άτομο από μπροστά, συνεχώς πας μπρος και πίσω μεταξύ των φρυδιών και οι άνθρωποι μιλάνε πάρα πολύ με αποτέλεσμα το κεφάλι τους να κινείται. Αλλά όταν είναι ξαπλωμένοι, είναι ακίνητοι και μπορείς να ξεκινήσεις ακριβώς από το ίδιο σημείο και στις δύο πλευρές. Με αυτό τον τρόπο, μπορώ να κάνω τα τόξα και τις άκρες ομοιόμορφα. Όποιος λέει «Τα φρύδια πρέπει να είναι αδέρφια και όχι δίδυμα», δεν ξέρει απλά τι κάνει. Τα φρύδια πρέπει να είναι σίγουρα δίδυμα! Απολύτως! Απλά πρέπει να γίνει σωστά.

Ποια είναι η νούμερο ένα συμβουλή σας για τα φρύδια;
Θα ήθελα να πω ότι όταν βγάζετε τα φρύδια σας, πρέπει να θυμάστε ότι όσο λιγότερο τόσο καλύτερα. Θα παροτρύνω τους ανθρώπους να κρατήσουν τα φρύδια τους όσο το δυνατόν πιο πυκνά για όσο το δυνατόν περισσότερο. Νομίζω ότι τα πιο λεπτά φρύδια έχουν την τάση να σας μεγαλώνουν, ενώ τα πιο πυκνά φρύδια πάντα μαλακώνουν το πρόσωπο. Εάν παρατηρήσετε στα παραμύθια, όπως η «Σταχτοπούτα» και η «Χιονάτη», οι πριγκίπισσες έχουν πυκνά φρύδια και η Κακιά Μητριά και οι Ετεροθαλείς Αδελφές έχουν λεπτά φρύδια. Και το κάνουν αυτό για έναν λόγο: επειδή τα λεπτά φρύδια σας κάνουν να φαίνεστε πιο κακές και αυστηρές.

Υπάρχει μια πρόσφατη τάση, όπου οι άνδρες αρχίζουν όλο και περισσότερο να περιποιούνται τα φρύδια τους. Κατά τη γνώμη σας, τι έχει αλλάξει που επιτρέπει στους άνδρες να αρχίζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα φρύδια τους σήμερα;
Νομίζω ότι το χρωστάμε στη M∙A∙C. Νομίζω ότι η M∙A∙C ήταν στην πρώτη γραμμή του αντρικού κινήματος ομορφιάς, ειδικά με πρώτο εκπρόσωπο τον RuPaul. Θέλω όλα τα φύλα - συμπεριλαμβανομένων των ανδρών - να γνωρίζουν ότι δεν είναι κακό να είσαι ματαιόδοξος, δεν είναι κακό να φροντίζεις τον εαυτό σου, δεν είναι κακό να φοράς makeup και δεν είναι κακό να φτιάχνεις τα φρύδια σου. Και από τη M∙A∙C ξεκίνησε αυτή η νοοτροπία. Πραγματικά, ειλικρινά το πιστεύω αυτό.