MAC BEAUTY FAQ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΟ BRONZER ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ;

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΥΔΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Προκειμένου η βάση σας να διατηρηθεί σταθερή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πούδρα σταθεροποίησης. Οι πούδρες σταθεροποίησης διατίθενται σε πολλές διαφορετικές συνθέσεις. Το είδος της πούδρας σταθεροποίησης που χρειάζεστε για τη ρουτίνα μακιγιάζ σας εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σας και από τη βάση που έχετε επιλέξει.

Όλες οι πούδρες προσφέρουν σε κάποιον βαθμό ματ αποτέλεσμα. Όλες οι συνθέσεις είναι σχεδιασμένες για τη μείωση της γυαλάδας, τη λείανση της επιδερμίδας και τη σταθεροποίηση του μακιγιάζ. Μια πούδρα σταθεροποίησης είναι απαραίτητη για τις λιπαρές επιδερμίδες. Οι πούδρες διατίθενται σε πεπιεσμένη μορφή ή σε σκόνη και συνδυάζουν μια ποικιλία χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων. Ας δούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Θα τις εξετάσουμε με βάση την κάλυψη που προσφέρον, από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη.

ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥΔΡΑΣ

Οι πούδρες που προσφέρουν την υψηλότερη κάλυψη είναι τα προϊόντα που παρουσιάζονται ως βάση και πούδρα μαζί, οι λεγόμενες βάσεις σε μορφή πούδρας. Στην περίπτωση αυτών των προϊόντων, η πούδρα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα χρωστικών στον τόνο της επιδερμίδας. Κατά την εφαρμογή με ένα πινέλο ή σφουγγαράκι, οι χρωστικές προσφέρουν στην επιδερμίδα μέτρια προς πλήρη, προσαρμόσιμη ματ κάλυψη. Μια ματ βάση σε μορφή πούδρας συνήθως κυκλοφορεί σε compact μορφή μαζί με σφουγγαράκι. Το σφουγγαράκι συχνά είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον συγκεκριμένο τύπο σύνθεσης. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το σφουγγαράκι που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, αποφεύγετε να τοποθετείτε το χρησιμοποιημένο σφουγγαράκι πάνω στην πούδρα όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Αν αφήσετε το χρησιμοποιημένο σφουγγαράκι πάνω στην πούδρα, τα υπολείμματα από προϊόντα που είχαν εφαρμοστεί στην επιδερμίδα και συσσωρεύτηκαν σε αυτό κατά την εφαρμογή θα αρχίσουν να βυθίζονται στην πούδρα. Τα υπολείμματα μπορεί να έχουν τη μορφή ελαίων, προϊόντων περιποίησης ή primer που μεταφέρονται στο σφουγγαράκι. Κατά την επιλογή μιας βάσης με τη μορφή πούδρας, αναζητήστε ένα compact προϊόν που διαθέτει ειδική θήκη για να τοποθετείτε το σφουγγαράκι ανάμεσα στις χρήσεις. Μέσα σε αυτή τη χωριστή θήκη το σφουγγαράκι μπορεί να στεγνώσει. Πρόκειται για ένα σημαντικό πλεονέκτημα καθώς ο προσεκτικός χειρισμός του θα εξασφαλίσει στην πούδρα σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το σφουγγαράκι σας κάθε βδομάδα για να αποφύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥΔΡΑΣ

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια βάση σε μορφή πούδρας χωρίς να εφαρμόσετε άλλα προϊόντα, φροντίστε να ενυδατώσετε και να προετοιμάσετε κατάλληλα την επιδερμίδα σας. Αυτό το βήμα θα σας προστατέψει από την ξηρότητα και τη δυσφορία που προκαλούν οι πιο βαριές χρωστικές σε μορφή πούδρας. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση προϊόντων περιποίησης στο σφουγγαράκι σας, μπορείτε να στεγνώσετε την επιδερμίδα σας με ένα μαντηλάκι μετά από μερικά λεπτά για να απομακρύνετε την περίσσεια των προϊόντων περιποίησης. Για περισσότερο έλεγχο της λιπαρότητας, προετοιμάστε την επιδερμίδα με ένα primer για ματ αποτέλεσμα, αν είναι απαραίτητο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο πινέλο με πυκνές ίνες και ασκήστε ελαφριά πίεση καθώς εφαρμόζετε τη σύνθεση της πούδρας. Ένα πινέλο δεν απορροφά τα προϊόντα εξίσου εύκολα με τα σφουγγαράκια. Αν το προϊόν διατίθεται με σφουγγαράκι, χρησιμοποιήστε το μόνο για την ανανέωση του αποτελέσματος όταν βρίσκεστε σε κίνηση. Όσοι επιδιώκουν ένα αποτέλεσμα απόλυτης κάλυψης συνήθως συνδυάζουν μια υγρή βάση πλήρους κάλυψης με μια ματ βάση σε μορφή πούδρας. Αυτό χαρίζει ένα ανεπιτήδευτο, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Αποτελεί επίσης ιδανικό συνδυασμό για όσους έχουν υπερβολικά λιπαρό τύπο επιδερμίδας. Και τα δύο ματ προϊόντα συμβάλλουν στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας και στη διατήρηση του μακιγιάζ όλη μέρα. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος συνδυασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, εφόσον προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΟΥΔΡΕΣ ΑΠΟ ΟΡΥΚΤΑ

Οι πούδρες που περιέχουν ορυκτά συστατικά αποτελούν μια εξαιρετικά δημοφιλή σύνθεση. Θεωρούνται καλύτερες για την επιδερμίδα. Στην ουσία αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλες οι πούδρες παρασκευάζονται από συστατικά με βάση ορυκτά όπως η σκόνη ταλκ, ο μαρμαρυγίας, το διοξείδιο του πυριτίου και ο καολίνης. Ένα προϊόν μακιγιάζ με βάση από ορυκτά συστατικά χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ορυκτά όπως το οξείδιο του σιδήρου, τα οποία χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με φυσικά εκχυλίσματα. Η φιλοσοφία της βάσης και της πούδρας από ορυκτά είναι ότι χαρίζουν ματ αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα θρέφουν την επιδερμίδα και δεν φράσσουν τους πόρους. Είναι διάφανες και έχουν πιο ανάλαφρη αίσθηση σε σύγκριση με τις συμβατικές πούδρες και δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα. Τα ορυκτά δρουν συνδυαστικά προσδίδοντας διακριτική, εκλεπτυσμένη λάμψη. Ορισμένες συνθέσεις περιέχουν διοξείδιο του τιτανίου και οξείδιο του ψευδαργύρου. Πρόκειται για ορυκτά φυσικής προέλευσης που συμβάλλουν στην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Επομένως, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε ορυκτά συστατικά, αυτά τα προϊόντα έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Επιπλέον, η διαδικασία παρασκευής των προϊόντων με βάση τα ορυκτά είναι συνήθως διαφορετική. Για την παραγωγή καθαρά ορυκτοποιημένων προϊόντων απαιτούνται λιγότερα βήματα. Η MAC χρησιμοποιεί μια διαδικασία ψησίματος για την επίτευξη του ιδανικού θολωτού σχήματος του Mineralize Skin Finish και την προστασία της ποιότητας των συστατικών. Τα προϊόντα μακιγιάζ από ορυκτά προσφέρουν πολλά διαφορετικά επίπεδα κάλυψης και λάμψης και διατίθενται σε διαφορετικές μορφές. Δοκιμάστε αυτά τα προϊόντα αν έχετε πιο ευαίσθητο τύπο επιδερμίδας.

ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΗ ΠΟΥΔΡΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ COMPACT Ή ΣΚΟΝΗΣ

Οι περισσότερες πούδρες σταθεροποίησης είναι συνθέσεις πεπιεσμένης πούδρας με μορφή compact ή σκόνης. Κυκλοφορούν σε αποχρώσεις προσαρμοσμένες στους διαφορετικούς τόνους της επιδερμίδας ή είναι εντελώς διάφανες. Οι πεπιεσμένες πούδρες σάς επιτρέπουν να ελέγχετε την ποσότητα προϊόντος που παίρνετε με το πινέλο σας. Οι πεπιεσμένες πούδρες σε compact μορφή είναι εύκολες στη μεταφορά ώστε να τις παίρνετε μαζί σας όπου κι αν βρίσκεστε. Οι πούδρες με τη μορφή σκόνης είναι σχεδιασμένες για πιο έντονη απόδοση προϊόντος. Αυτές οι πούδρες με τη μορφή σκόνης είναι πιο παραδοσιακές, αλλά προσφέρουν ορισμένες διαφορετικές ιδιότητες και διατηρούνται αναλλοίωτες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρονται. Μια πρόταση θα ήταν να έχετε μια πούδρα με τη μορφή σκόνης στο μπουντουάρ σας και μια πεπιεσμένη πούδρα στην τσάντα σας για την ανανέωση του μακιγιάζ σας όταν βρίσκεστε σε κίνηση.ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ M·A·C ΠΟΥΔΡΕΣ

Όλες οι πούδρες προσφέρουν σε κάποιον βαθμό ματ αποτέλεσμα. Όλες οι συνθέσεις είναι σχεδιασμένες για τη μείωση της γυαλάδας, τη λείανση της επιδερμίδας και τη σταθεροποίηση του μακιγιάζ. Ας δούμε τις πιο δημοφιλείς:

BRONZING POWDERBLOT POWDER / LOOSEMINERALIZE SKINFINISHMINERALIZE SKINFINISH NATURAL
BRONZING POWDERBLOT POWDER 
/ LOOSEMINERALIZE SKINFINISHMINERALIZE SKINFINISH NATURAL

Διάφανη απόχρωση

-

Φυσικό χρώμα και φωτεινές πινελιές

-

Ηλιοκαμένη όψη

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Εξαιρετικά λεπτή πούδρα με μεταξένια υφή

-

Διάφανη, ματ βελούδινη κάλυψη

-

Για όλους τους τύπους επιδερμίδας

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Σύμπλεγμα πολλαπλών μεταλλικών στοιχείων

-

Λαμπερό αποτέλεσμα

-

Βελούδινα απαλή υφή

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Σχηματίζει το περίγραμμα και προσθέτει διάσταση

-

Πολυτελής πούδρα που έχει υποβληθεί σε αργό ψήσιμο

-

Κατάλληλο για διάφορους τύπους επιδερμίδας

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ

Κατά την επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης για κάθε πούδρα, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας τη διαδικασία κορεσμού που θα λάβει χώρα στην επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, αν έχετε χρησιμοποιήσει προϊόντα περιποίησης και υγρές βάσεις πριν από την εφαρμογή της πούδρας, η πούδρα θα προσκολληθεί στην ενυδατωμένη επιφάνεια. Η πούδρα απορροφά τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα, κάτι που αποτελεί και την βασική της λειτουργία. Κατά την απορρόφηση της υγρασίας, τα χρώματα αλλάζουν και γίνονται πιο σκούρα. Για να αντιμετωπίσετε αυτή τη διαδικασία, συνιστάται να επιλέξετε μια πούδρα έναν έως δύο τόνους πιο ανοιχτή από τη βάση που χρησιμοποιείτε. Εναλλακτικά, επιλέξτε μια πούδρα έναν τόνο πιο ανοιχτή από τον τόνο της επιδερμίδας σας αν η εφαρμογή γίνει απευθείας στην ενυδατωμένη επιδερμίδα. Ελέγξτε τον κορεσμό της πούδρας στην επιδερμίδα σας πριν αγοράσετε το προϊόν.

ΗΜΙΔΙΑΦΑΝΕΣ ΠΟΥΔΡΕΣ

Οι ημιδιάφανες πούδρες έχουν το πλεονέκτημα ότι μειώνουν τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα χωρίς να προσθέτουν κάλυψη ή χρώμα στην επιδερμίδα. Αυτός ο τύπος προϊόντος είναι ιδανικός για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά την εφαρμογή της βάσης και της έγχρωμης πούδρας σταθεροποίησης. Οι ημιδιάφανες πούδρες αποτελούν ιδανική επιλογή για τις λιπαρές επιδερμίδες. Συμβάλλουν στην αποτροπή της συσσώρευσης περίσσειας χρωστικών κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν γραμμές και να φράξουν τους πόρους. Διατίθενται σε πεπιεσμένη μορφή ή σε μορφή σκόνης και συνήθως προσφέρουν ένα όμορφο αποτέλεσμα κάλυψης ενώ παράλληλα λειαίνουν την επιδερμίδα. Το άλλο πλεονέκτημα των ημιδιάφανων πουδρών είναι ότι δεν δημιουργούν κορεσμό και δεν σκουραίνουν όταν εφαρμόζονται πάνω από τη βάση. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συνδυαστούν με οποιαδήποτε απόχρωση βάσης. Για τους πιο σκουρόχρωμους τόνους επιδερμίδας οι ημιδιάφανες πούδρες μπορεί να περιέχουν μικρή ποσότητα χρωστικών, οι οποίες διασφαλίζουν την ομοιόμορφη ανάμειξη του προϊόντος στην επιδερμίδα. Αν δεν υπήρχαν οι χρωστικές, το λευκό χρώμα της πούδρας θα άφηνε στην επιδερμίδα μια γκρίζα απόχρωση.

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥΔΡΕΣ

Οι πούδρες ομορφιάς συχνά διατίθενται σε τόνους διόρθωσης του χρώματος. Οι τόνοι διόρθωσης του χρώματος όπως το ροδακινί, το κίτρινο, το πράσινο ή το πορτοκαλί καταπολεμούν τα διαφορετικά προβλήματα της επιδερμίδας. Και αυτά τα προϊόντα διατίθενται σε πεπιεσμένη μορφή ή σε μορφή σκόνης αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Αν η επιδερμίδα σας είναι θαμπή, ο ανοιχτός ροδακινί δευτερεύων τόνος μιας πούδρας διόρθωσης χρώματος μπορεί να φωτίσει την όψη της. Αν η επιδερμίδα σας παρουσιάζει υπερβολική ερυθρότητα μπορείτε να εφαρμόσετε μικρή ποσότητα από μια πράσινη παστέλ απόχρωση για να την εξουδετερώσετε. Οι πούδρες ομορφιάς με κίτρινους τόνους μπορούν να ανοίξουν τον τόνο μιας επιδερμίδας που είναι περισσότερο ημιδιάφανη και παρουσιάζει διακριτικούς μωβ δευτερεύοντες τόνους. Το πορτοκαλί λειτουργεί ιδανικά σε πιο σκούρες επιδερμίδες και δρα εξουδετερώνοντας τη θαμπάδα. Πάρτε μια πολύ μικρή ποσότητα από αυτές τις πούδρες ομορφιάς σε μορφή σκόνης και αναμείξτε τις με τη σύνθεση που είναι κατάλληλη για τον τόνο της επιδερμίδας σας. Αυτοί οι τύποι χρωματιστών πουδρών πρέπει να εφαρμόζονται στο πρόσωπο με προσοχή χρησιμοποιώντας ένα χνουδωτό πινέλο.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΝΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΟ ΣΠΡΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σε περίπτωση εφαρμογής υπερβολικής ποσότητας πούδρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό σπρέι σταθεροποίησης για να επανενεργοποιήσετε τη βάση και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας. Αποφύγετε τη χρήση σπρέι σταθεροποίησης που περιέχει αλκοόλη, καθώς αυτό θα ενισχύσει την ξηρότητα. Αναζητήστε ένα σπρέι σταθεροποίησης με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά εκχυλίσματα και μαλακτικούς παράγοντες, καθώς τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα συμβάλουν στην επανενεργοποίηση της βάσης και θα ανανεώσουν την πούδρα προσφέροντας άνετη αίσθηση στην επιδερμίδα. Αφήστε το σπρέι να δράσει και επαναλάβετε αν είναι απαραίτητο.

ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ;

Αποφύγετε την αγορά προϊόντων μακιγιάζ μέσω του amazon, προμηθευτείτε τα προϊόντα που εφαρμόζετε στην επιδερμίδα σας από αξιόπιστες πηγές. Όταν αγοράζετε προϊόντα στο διαδίκτυο είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε τις αγορές σας από τον επίσημο ιστότοπο του brand ή από ένα αξιόπιστο κατάστημα λιανικής για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε αντίθετη περίπτωση, πολλές φορές είναι εύκολο να μπερδέψετε τα πλαστά προϊόντα με τα αυθεντικά. Τα προϊόντα που δεν είναι αυθεντικά ενδέχεται να περιέχουν επιβλαβή συστατικά. Ελέγχετε πάντα τις κριτικές όταν βλέπετε ελκυστικές προσφορές σε μη επίσημους ιστότοπους.ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΔΡΕΣ ΤΗΣ M·A·C ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ