H M·A·C ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ
ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ
& ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Το ιδρυτικό μας σλόγκαν – All Ages, All Races, All Genders – αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθώς αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των φίλων και θαυμαστών μας σε όλον τον κόσμο.

Σήμερα, επενδύουμε περισσότερο από ποτέ στη στήριξη των κοινοτήτων που βρίσκονται στο περιθώριο και διεκδικούμε δικαιοσύνη και ισότητα, καθώς ρίχνουμε στη μάχη όλους τους πόρους και την ενέργειά μας για να λειτουργήσουμε ως καταλύτης θετικών αλλαγών.ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
ΜΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
Από την ίδρυσή της το 1984, από δύο άνδρες-μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, είναι μεγάλη τιμή για την M·A·C να αποτελεί έναν χώρο όπου τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ ανέκαθεν ένιωθαν ότι μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να παίξουν με τα χρώματα και να είναι ο εαυτός τους – και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση σε κάθε μελλοντική μας πρωτοβουλία. Ήδη από τα πρώτα χρόνια παρουσίας μας, οι εργαζόμενοι, οι φίλοι και η οικογένειά μας κατέκλυζαν τους δρόμους και έδειχναν πόσο περήφανοι είναι.ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΕΡΑ & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥΩς ένα brand που τιμά τη μοναδικότητα και την αυτοέκφραση ως υπέρτατες αξίες, πιστεύουμε πως όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν προϊόντα μακιγιάζ για να μπορούν να εξερευνούν τον αληθινό τους εαυτό. Τα καταστήματά μας ανέκαθεν υπήρξαν χώροι ανοιχτοί, στους οποίους πελάτες και Artists κάθε φύλου ένιωθαν και νιώθουν ότι τους σεβόμαστε και τους εκτιμούμε. Αγωνιζόμαστε να καταστήσουμε τα προϊόντα μας προσιτά και προσβάσιμα σε όλους, όπου κι αν αυτοί τοποθετούνται στο φάσμα του φύλου και της σεξουαλικότητας, φροντίζοντας στις εκστρατείες μας να εκπροσωπούμε και να εξυμνούμε το φύλο σε κάθε του μορφή.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ
ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
Πιστεύουμε στον αγώνα για ένα μέλλον χωρίς ρατσισμό. Μένοντας πιστοί στο ιδρυτικό μας σλόγκαν, θεωρούμε πως είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε συνθήκες ισότητας για Όλες τις Φυλές, ξεκινώντας από τους ίδιους μας τους εργαζομένους και φτάνοντας μέχρι τις κοινότητες στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε. Αυτή είναι μόνο η αρχή και δεν θα πορευτούμε μόνοι – με τη βοήθειά σας, είμαστε αποφασισμένοι να χτίσουμε ένα μέλλον ισότητας για όλους. Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ
ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Αφού ικανοποιήσαμε την ανάγκη ανεύρεσης κατάλληλων προϊόντων για τα μοντέλα με πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα στα παρασκήνια των εβδομάδων μόδας 25 χρόνια πριν, προχωρήσαμε σε συνεργασίες με κάποιους από τους μεγαλύτερους μαύρους δημιουργούς και πλέον έχουμε δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες μαύρων make up artists στον πλανήτη – με τη μαύρη κοινότητα μας συνδέουν μακρόχρονοι δεσμοί συμμαχίας, φιλίας και οικογένειας. Είμαστε περήφανοι για αυτή μας την κληρονομιά, όμως έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Το πλάνο μας:
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΗΓΕΤΩΝΕίμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε ότι στο εργατικό μας δυναμικό θα αντανακλάται καλύτερα η ποικιλομορφία των κοινοτήτων που υπηρετούμε και ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Όσον αφορά στις προσλήψεις, εμμένουμε και επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με ποικίλους οργανισμούς, για κάθε νέα θέση εξετάζουμε πληθώρα διαφορετικών υποψηφίων, και προωθούμε το έργο της ενίσχυσης των ταλαντούχων νέων της μαύρης κοινότητας μέσα από προγράμματα καθοδήγησης στο πλαίσιο της εταιρείας.Η M·A·C ήταν η πρώτη εταιρεία καλλυντικών που από το 2019 και μετά υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «21st Century Advantage Program» (21 CAP) του Πανεπιστημίου Howard, ένα πρόγραμμα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ανάπτυξης, σχεδιασμένο για πρωτοετείς φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων. ΜΙΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗΥποσχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την παγκόσμια πλατφόρμα μας για να υποστηρίξουμε την αλλαγή και να διαθέσουμε πόρους που προωθούν τη φυλετική ισότητα. Υποσχόμαστε να εκμεταλλευτούμε το παγκόσμιο βεληνεκές μας για να προωθήσουμε θετικές αλλαγές και να θέσουμε τους πόρους μας στην υπηρεσία της φυλετικής ισότητας. Έχουμε δωρίσει 400.000$ σε οργανισμούς όπως το «Black Lives Matter», το «Equal Justice Initiative», το «Race Forward» και το «UK Black Pride» και συνεχίζουμε να φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που αφορούν τη μαύρη κοινότητα.ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣΔεσμευόμαστε να διευκολύνουμε τους εργαζόμενούς μας να μοιράζονται τις απόψεις τους, να ακούμε τις απόψεις τους και να τους βοηθάμε να επιτύχουν αλλαγές συλλογικά. Επεκτείνουμε και βελτιώνουμε τα προγράμματα εκπαίδευσης πάνω στην διαφορετικότητα που έχουμε λανσάρει, με βάση τις συνεχείς κριτικές που λαμβάνουμε από τους εργαζόμενούς μας και ενθαρρύνουμε την ομάδα μας να συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ/ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝΕίμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την μακρόχρονη παράδοσή των συνεργασιών μας με κορυφαίους μαύρους δημιουργούς και πρόσωπα στις εκστρατείες μας, και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε προϊόντα κατάλληλα για όλους τους τόνους δέρματος.ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣΩς brand με διεθνή παρουσία σε πάνω από 130 χώρες, δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για την προάσπιση της φυλετικής ισότητας παγκοσμίως.Έχουμε δωρίσει 250.000$ στην «Bloco Ilê Aiyê», μια μη κυβερνητική οργάνωση που προωθεί την αφροβραζιλιάνικη κουλτούρα στη Βραζιλία, με στόχο την υποστήριξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής προετοιμασίας της μαύρης κοινότητας.
M·A·C MELANIN
BEAUTY COLLECTIVE
Δείτε πώς εγχρωμοι M·A·C Artists ενώνουν τις φωνές τους για να γιορτάσουν την ομορφιά της μελανίνης. ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το 2020, η Senior Artist Fatima Thomas ίδρυσε την «M·A·C Melanin Beauty Collective» – μία ομάδα μαύρων M·A·C Artists με διαφορετικό υπόβαθρο και απόψεις που έχουν αναλάβει να παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση στην εταιρεία πάνω σε θέματα Black beauty.
Υποσχόμαστε ότι θα τηρήσουμε όλες μας τις δεσμεύσεις γύρω από τους στόχους της Συμμετοχικότητας και της Διαφορετικότητας και θα φροντίσουμε να πετύχουμε την απαραίτητη αλλαγή για άτομα από μη προνομιούχες ομάδες που έχουν ανάγκη τη φωνή και την υποστήριξή μας.

Παρακαλούμε στηρίξτε την προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τη διαχρονική πεποίθησή μας για εκπροσώπηση και ισότητα για
All Ages, All Races, All Genders.